fredag 29 juli 2011

Rundvandring i trädgården!

Har ofta en massa bilar på infarten så mina vackra rosor försvinner bakom dem men idag var det inga bilar ivägen så då kom jag mej för att fota dem så jag kan visa upp dem för er :) Har inga namn på dem för de fanns här när jag flyttade hit o jag är ingen expert på rosor eller växt namn :) Följ med på en liten rundtur.Nu till rabatten jag funderade ut i vintras. Kanske blev den inte lika bra som jag tänkt men nu har jag en rabatt där jag kan hitta på annat till nästa år för det är inte många växter som är fleråriga:) de är väl de som är charmen med att fröså ettåringar eller att plantera dalior som man tar upp till hösten.


Fick en rosenspirea av mina föräldrar när jag var hos dem sist och lite liljor och primula som vi i sin tur fick av Anja (anjas hill) när vi var där på hennes trädgårdsvisning och de behövde lite plats någonstans i trädgården så då blev det en rabatt till :) hämtade lite större stenar för att få lite liv i rabatten och för att jag gillar sten så klart, inte helt klart än men på bra väg.


Sen tänkte jag att jag ville visa mitt egen designade vindspel som jag fick hjälp att fixa för några år sen när jag bodde i Frufällan. Nu i sommar fick jag upp det i äppleträdet :) vi lär höra om de stormar ute :)


Till sist vill jag visa denna lilla besten som skrämde mej :) höll på att plocka upp ris efter Katrin som hjälpte till att klippa syrenhäcken (den skymmer sikten när man ska svänga ut på stora vägen, därför klippte vi den nu) då jag skulle greppa en hög höll jag på att ta tag i en orm. Fick mej en tankeställare, jag borde för det första ha stövlar när jag är i högre gräs plus att de inte hade varit fel med handskar. Denna gången hade jag tur för den levde inte, antagligen påkörd eftersom den låg i diket.


Ja de var allt från mej idag :) Ha en skön helg Kram

10 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vackra rosor och fina rabatter. Det är allt bra fint med sten. Och det livar verkligen upp i en rabatt.

Usch för ormen.

Kram

Lotta sa...

Men huga vilken orm! Men rabatterna var finfina och ditt vindspel gillar jag skarpt!
Kram

Vild-rosen sa...

Gillar ditt fina vindspel, duktig du är som gjort det själv. Så många rosor du har och lika vackra utan namn.

Ha en fin söndag
Kram Susanne

Stina sa...

Fina är rosorna även om man inte kan namnet på dom:)
Snygga rabatter och blir man riktigt klar med en rabatt, inte jag iallafall, omväxling förnöjer :)
'Klockrent' vindspel, duktig du är!
Ha det fint/Stina

Skaparglädje sa...

Usch, för ormar, jag såg en levandes i min rabatt förra veckan.
Du har så fint i din trädgård och ofta blir det nya rabatter grävda hela tiden.
Fast i år har jag inga nya projekt på gång. Jag har lagt fram två önskemål till min man, får se om vi kommer igång med något av det till sensommaren eller hösten.
Kram!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Var glad åt snoken, den gillar sniglar :)
kram

ritva sa...

Kauniit ruusut,kaunis piha,voi mikä käärme,hyvää viikonloppua Halit<3

Lisa sa...

Fina rabatter! Jag håller med dig, ettåringar är bra - speciellt när man ställer i ordning en ny rabatt. Om man tycker att något blev mindre bra är det bara att byta nästa år! Rosor byter man dock inte bort = )
Tur ormen var död. Även om snokar inte är giftiga så vill man inte bli biten av dem. Lyd nu tant Lisas råd och ta på stövlar och handskar i fortsättningen ;-)
Kramixen!

Mammasblommor sa...

Vilket läckert vindspel du gjort, riktigt häftigt! Så fint du har i dina rabatter och jättefina rosor! Jag gillar också stenar i trädgården, så snyggt!
Ha en trevlig söndag!
Kram Margot

sylvi sa...

Kaunis pihakierros.
Ruusut on todella kauniita.
Tuo kiemurteleva kukkapenkki on minun mieleen, mutta pappa ei halua sellaista kun ruoho on vaikeempi leikata.
Tarhakäärme ei ole vaarallinen.
Halit sinne kaikille!♥