onsdag 25 maj 2011

Kanske jordgubbar till midsommar!

Det ser ut som om man skulle kunna plocka egna jordgubbar till midsommar. De blommar så fint nu. Har inget stort land men de finns så de räcker till en jordgubbstårta och lite till :)
Vi skulle väl behöva lite mer värme nu tycker jag, nästa vecka har vi ju redan juni.
Nu börjar blåklinten att blomma :)Och här (lite patetiskt men men) kommer mina egensådda mangold :) har ju aldrig sått dessa innan så det är spännande att se hur de kommer att utveckla sig. Om det kommer att bli något av dem :) men de har i alla fall kommit upp ur jorden så något måste jag ha gjort rätt:)Dessa har jag då alltså planterat i min senaste rabatt i 2 långa rader. Vet inte hur det kommer att se ut med dessa blandat med blommor som Dahlior, ringblommor, luktärtor, mm.Fortsättning följer :) kommer säkert komma många fler blommor från denna rabatt vart efter de börjar växa.

9 kommentarer:

Christina sa...

Jordgubbstårta, mmmmm....! Jag får köpa jordgubbar, om jag vill ha några. Jag drömmer om att få ordning på min köksträdgård, kanske det blir nästa år!
Ha det gott!
Kram
Christina

Lena/isis sa...

Gott med jordgubbar. Ja, det måste bli lite värme nu och blåsten måste sluta.
Jag skulle nog vilja ha några jordgubbsplantor jag också . Kanske nästa år.

Kram

Lisa sa...

Jordgubbstårta, ja tack! Jag har några smultronplantor som blommar. De är också smaskiga (bären alltså, inte plantorna,hihi).
Mangold brukar bli fint ihop med blommor! Så härligt med en rabatt som både är en fröjd för ögat och för gommen! Smart tänkt!
Ha en mysig onsdag och om det blåser lika mycket hos dig, så håll i dig om du går ut!
Kram!

Skaparglädje sa...

Spännande med mangold. Det har jag aldrig odlat.
Jordgubbstårta är så gott. Min son fyller 20 år på Nationaldagen, då är det ett måste med jordgubbstårta.
Kram!

Malin sa...

Härligt med jordgubbar snart! Mangold har jag aldrig provat, jag har nog stått och hållit i dessa fröpåsar varje år men alltid lagt tillbaka dem av nån anledning. Kanske ska prova dessa i år ändå.. De verkar ju rätt så användbara:)

Vild-rosen sa...

Gott med jordgubbstårta och förhoppningsvis har jag oxå lite jordgubbar till midsommar men det förutsätter väl att det kommer värme antar jag. Mangold däremot sådde jag ett år men tyckte inte om den.
Ha en fin kväll
Kram Susanne

Sarah sa...

håller tummarna för att vädrets makter ordnar så gubbarna kan skördas till midsommar. Ha det gott. Sarah

Mia sa...

Jag har också sått Mangold, kryssar tummarna för att det blir bra hos både dig och mig. Att dom kommit upp ur backen är en seger i sig själv, försökte för många år sedan men utan success :)

Anonym sa...

Teillä mansikat kukkii jo kovasti,terveisin Ritva:)