tisdag 1 januari 2013

Trädgårdsvänner jag behöver hjälp :)

Kram på er alla och en riktigt god fortsättning.


Jag har roat mej med att kollat in på Odla.nu och det finns ju så mycket man vill ha i växtväg :) allt helt enkelt. Någon som kan tipsa om något som är lättsköt för en amatör som mej :)  ettåriga eller fleråriga spelar ingen roll, är tacksam för alla förslag jag kan få.
Ha en fortsatt skön dag.

6 kommentarer:

Mia sa...

Frågar du mig är svaret helt klart perenner, dom fleråriga är mina absoluta favoriter. Med rätt plassering behöver dom nästan ingen omsorg alls och kan glädja dig genom många år.
God fortsätting :)

Charlotta sa...

Lättskött beror ju på vad du har för jord. En lättskött växt som trivs kan ju breda ut sig så att den blir till besvär ändå. I en annan jord kanske den bara står och tynar.

Men några från-hjärtat-tips är ju nävor, flox, astilbe när det gäller perenner. Det blir snabbt en bas i en rabatt. Vill du ha sommarblommor, varför inte ringblommor.

Britt sa...

Önskar dig ett gott nytt trädgårdsår 2013//Britt

Meta sa...

Det bär som du säger vad ska man välja. Har ett förslag att du väljer gamla beprövade perenna växter.Fråga gärna nån bekant där du bor. då passar de ditt ställe också, sen kan du ha lättare att pröva dig fram när du vet lite mer.Jag fick det rådet när jag började att plantera för 40 år sedan.
God fortsättning.
Kram Meta

Cika sa...

Jag gillar sommarblommor som det är lätt att själv ta fröer ifrån och så igen! T.ex luktärt, vallmo, ringblomma, krasse..
Men, det bästa är nog att prova sig fram - alla lyckas vi med olika saker : )
/cika

nevva sa...

Hej, du har redan fått många bra svar och jag håller med, Odla.nu har bra kvalitet och bra service!
Annars kan du ju gå med i Borås Trädgårdssällskap som har olika aktiviteter kolla deras hemsida! Fröbytarträff är planerad och en växtmarknad i Vänga, då man säljer byter köper av sitt och andras överskott. Titta upp här vetja på vårkanten så ska du få någon planta om du vill ha!! Varmt Välkommen!