fredag 26 augusti 2011

Den blommar!

Den solrosen hann börja blomma :) hoppas det ändå är långt kvar innan höstkylan kommer och att vi kan få några fler soldagar.

Något jag tänker så nästa år igen är Physalis mums vad goda de är :) kanske inte så stora men så söta i smaken. Rikard har plockat en hel näve som han ska snaska i sig :)

Snart kommer kärleksörten att börja blomma. De har verkligen växt till sig i år, planterade om dem förra året och då var de inte så märkvärdiga att se på.


Mina frösådda astrar blommar så fint i rabatten :) kommer så sådana igen.


Ett av mina loppisfynd i somras hänger i äppleträdet.


Stor gul tagetes :) får spara frön så jag kan så till våren.Det blir en del frön att samla på sig och hur ska jag få plats med dem till våren? Min stora tös kommer kanske att flytta inom kort så då kan jag ju ha det rummet som växtplats :) fast de är ju ett tag dit :) men vad kul de var i våras att se allt börja växa :) de var som ens barn, man var och skötte om dem, vattnade, vände, gav ljus mm så man har ju lite att se fram emot när vintern närmar sig slutet.

Ha nu en skön Fredagskväll. Kram Suss

7 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vacker solros.....vad kul att den hann blomma:-)

Physalis måste jag så nästa år. De är så goda.

Kul att samla fröer. Söt aster.

Kram

sylvi sa...

Hieno aurinkokukka.
Hyvin sulla onkin kasvanut kaikki,
Kiva kun sulla on kiinnostus kukkiin.
Physalis on tuottanut paljon meilläkin.
Halit sinne kaikille ja hyvää viikonloppua!♥

Vild-rosen sa...

Det var nog ingen fara med blomningen av soldrosen, det har ju varit riktigt varmt och fint några dagar nu och ännu varmare i helgen.
Jättefina astrar du har sått, har du något namn på dem...jag sår olika sorter varje år och de där var riktigt fina.
Ha en fin fredag
Kram Susanne

nattugglan sa...

hej o tack för titten på min blogg,, om jag inte ha sagt det förr så har du oxå en fin blogg..o jättehärliga blommor!! Solrosen va stor o fin!!Min ha inte börjat blomma ännu. Tagetes hade jag sått ifjol men inte i år...Astrorna får du nog så om varje år.. borde ju inte komma igen..Kärleksörten har oxå jag o de är så stora o fina i år..men jag tycker att alla blommor ha vart det i år.. som tex liljorna har ju vari så stora o många knoppar..ha en bra helg...

Britt sa...

Härlig solros. Jag ångrar inte en minut att jag skaffade mig 4 höns +en tupp. Väldigt lätt skötta och trevligt sällskap. Ro fyllt att sitta och titta på dem. Tycker att du ska börja förbereda mannen på höns till nästa vår//Britt

Lina sa...

Tack snälla :D

Humlans Lott sa...

Måste bara säga att du verkligen har ett fantastiskt vackert loppisfynd!