måndag 11 oktober 2010

Bilkrångel!

Vi skulle besiktiga vår Pontiac idag. Så glada i hågen tog vi den till jobbet i morses. På eftermiddagen när vi sen var på väg till besiktningen så händer något som inte ska hända, en slang till växellådan går av och oljan börjar att läcka ut. Vi fick köra in på en rastplats och Kai fixade det provisoriskt, sen var det bara att åka bort till Volvo på Hulta, där även besiktningen är. Det var ont om tid oxå för det var bara ca 10 minuter är kvar till vår tid och kön gick långsamt och det kändes som evigheter till att skaffa slangklämma och olja. Så till slut får vi äntligen tag på Slangklämmor och olja, tiden går och Kai får lägga sig på parkeringen och laga läckan, som tur är får han det att sitta och bli tätt. Vår besiktningstid hade nu gått över med ca 10 minuter och vi hoppades att vi skulle få den besiktigad ändå (för i vilket fall som helst skulle vi ju få betala för besiktningen ändå efter som vi ej avbeställt) Nu hade vi turen på vår sida, för kunden som skulle komma efter oss dök inte upp och de betyder att de kunde ta oss :) En sån dag :) Passade på att fota Kai när han låg under bilen och kämpade.4 kommentarer:

ulla laiho sa...

Va, finns det slangar till växellådan och med olja i? Alltså min kunskapsnivå är: in med startnyckeln, vänta till dieselkrumeluren på instrumentbrädan slocknar, tryck in nyckeln helt och bilen startar. I med automatväxeln, tuta och kör! Alla andra funderingar överlåter jag till min man./Ulla

Anne-Lie sa...

Visst är det typiskt att sånt alltid händer vid "fel" tidpunkt. Tur att du har en händig man som kunde fixa till det. Hur gick det med besíktningen, gick bilen igenom kontrollen?
//Anne-Lie

Madame C sa...

Det blir aldrig som man tänkt sig;)
Ha det så gott det går ändå,
Charlotta

Suss o Kai sa...

Ulla: Jag kan inte heller så mycket om bilar men som tur kan ju Kai det :)

Anne-Lie: Ja det är tur att man har en händig man vid sånna tillfällen :) jag hade inte fixat det utan ringt efter hjälp. Tyvärr gick den inte igenom besiktningen fick 3 st 2or men inget som inte Kai kan fixa så nu har han 1 månad att fixa dem :)

Madame C: det kanske är det som är en viss charm med livet, att det inte blir som man tänkt. sig :)