tisdag 30 november 2010

Iskallt!

idag var det verkligen kallt ute, vi hade -17 grader på morgonen, det blev lite mildare till jag skulle åka till 4H men inte många grader utan de låg på -12 grader vilket inte va så skönt att stå och vänta i när min deltagare red. Som tur är har jag alltid mina termobyxor. Utan dem skulle jag nog frysa fast :)

Men det har varit en väldigt vacker dag med solsken :)

söndag 28 november 2010

Advent!

Det är en mysig tid med en massa ljus :)



Men glöm inte att släcka dem när ni lämnar rummet.
Ha en riktigt skön advent :)

lördag 27 november 2010

Kalasbilder från igår!

Hur glad blir man egentligen av att fylla år :)

Här under leker kusinerna.

och ibland måste man bara ha ett allvarligt samtal med sin faster. Tror vi pratade om möss :)

Det är så roligt när man får träffa sina brorsbarn. De växer så fort. Tänk att Samuel redan är 5 år.

fredag 26 november 2010

Blooming Friday!

Välkommen vintern med din vita snö.

Här under så finns min rabatt jag gjorde i somras men den syns inte nu för all den vita snön.

Snö även på lyktan.

Vart man än vänder sig är det vitt och åter vitt.

Det är vinterns färg :) skulle det inte vara för snön så hade det varit mörkt och grått ute så den vita snön är välkommen att skydda våra växters rötter och lysa upp under denna mörka period. En smula vitt är nog det vi behöver just nu.
Mer om just ämnet "en smula vitt" finner ni på Katarinas blogg Roses and stuff
Ha en underbar helg

Grattis Samuel!

Idag är det Samuels stora dag för han fyller 5 år idag. Vi ska snart dit och fira honom.
Hoppas du haft en bra dag kram Faster och de andra här i Borst.

söndag 21 november 2010

Ny soffa!

Nu har vi äntligen kommit överens om en soffa vi båda gillade :) och priset var helt ok jämfört med andra ställen.
De höll på att missa vår infart när de kom.

De hade så bra service att de bar in soffan.

Men den är så stor att dom fick ställa den ena delen i hallen

Den andra bar de in i rummet.

Blev en lite mörk bild av soffan men ni ser kanske lite hur den ser ut och den tar upp halva rummet så den är verkligen stor.
De jag hunnit känna än så är det att jag stor trivs med den. Känns gott att krypa upp i den och titta på tv eller läsa en go bok.

Grattis på födelsedagen!

Grattis Josse på födelsedagen :)

Tänk att du fick en så fin present utav idol 2010 i fredags :)
Hoppas vi kan fira dej snart. Kram Suss och vi andra här i Borst.

fredag 19 november 2010

Blooming Friday - Dreams

Drömmar :) veckans tema på blooming friday.
Om man nu ska få visa en del av mina drömma så blir det tillbaka till sommaren som varit.
Jag drömmer mig tillbaka till solen och värmen.

Utflykterna som vi gjorde med cykel, bil och även med mc:n.

När vi var vid havet och kände friheten.

Om tiden då man hann sitta under äppleträdet och läsa en bra bok och dricka en kopp gott kaffe.

Eller när man åkte till stranden och tog ett dopp.

Drömmen är helt enkelt tillbaka till sommaren eller även till den kommande sommaren med nya äventyr och projekt i trädgården och att se hur man lyckats med det man planterat och gjort i trädgården under sommaren som varit.
Detta är mina drömmar och flera drömmar från andra bloggare kan du hitta på Katarinas blogg "Roses and stuff"

tisdag 16 november 2010

Tisdag = 4H

Förra veckan när jag var på 4H så hade de fått tillökning där, de hade fått en liten killing. Nu brukar de va på våren de föds men det blev visst en liten miss så nu fick de en liten, så här på sen hösten. Så den är inte mer än en vecka gammal och är ursöt, en sån skulle jag vilja ha.


Solen försökte tränga sig fram genom den täta dimman som låg över Borås på förmiddagen och till slut lyckades den :) det blev en riktigt fin dag idag.

måndag 15 november 2010

Igår var det Farsdag!

Vi var hos min pappa och där blev vi bjudna på god mat och efterätt och till kaffet blev det mammas goda tårta :) kan de bli mycket bättre.

Men vi var ju där för att fira pappa på farsdag och då vill man ju ge honom något:) Har från det att jag var liten alltid hört att "köp inget utan gör något själv istället".
Vet inte om den regeln gäller ännu, men jag klev ut i skogen med min yngsta dotter och plockade mossa, sen knåpade jag ihop ett dörrhjärta som jag gav pappa. Hoppas att han tyckte om det. Jo jag föll för frestelsen och köpte ett bukett med rosor :) Vi hade en trevlig söndags eftermiddag.

söndag 14 november 2010

Lillis ville ha uppmärksamhet!

Tror att Lillis tyckte att jag ägnade för mycket tid vid datorn så tillslut la hon sig över tangentbordet så att jag skulle se henne :)

Grattis Pappa!


Grattis Pappa på farsdag. Vi ses i eftermiddag Många kramar från Susanne

lördag 13 november 2010

Omelett!

Tittade in på Monnes blogg och hittade då detta recept på en omelett. Kunde inte låta bli att prova det och det var jätte gott. Här hittar du receptet Alen Trädgård

En fyr till!

I ett tidigare inlägg visade jag upp mina fyrar som jag samlar på. Och måste jag ju bara visa upp denna fyren som jag fick utav Rikard här om dagen :) Han hittade den på en loppis där han har hjälpt till lite grann och då köpte han den till mej, ja nu var det ju inte så stora pengar det handlade om :) han gav 1 kr för den :) vilket fynd (och vilken lycklig mor )

Tack Rikard!

fredag 12 november 2010

Blooming friday - Tiny

Här kommer mitt bidrag till blooming friday
Det pyttelilla i min trädgård :) ja då börjar man tänka och fundera på vad jag vill visa upp för er där ute som följer Blooming friday :)
Vill nog börja med att visa er mina små medhjälpare som övervakar mina växter ;) mina små älvor och vättar.

Och här hittade jag en bild från i höstas på min lilla blodbok som jag tog som ett litet bokfrö i våras och den har faktiskt väx sen dess men den är ännu inte så stor :) tycker att blodboken är ett så himla vackert träd så jag tycker att det ska bli kul att följa denna lilla planta.
Det finns fler inlägg från andra på Roses and stuff gå gärna in och titta där.

onsdag 10 november 2010

MC-bloggen!

Idag blev de bara ett litet inlägg på mc bloggen :) Kram på er alla

tisdag 9 november 2010

Snö!

Vintern är här :) Trodde nästan att ridningen skulle var inställd idag, för de var flera avåkningar och busstrafiken var tillfälligt avstängd. Men det var den inte så det var bara till att åka in till stan och 4h gården. .

Gässen var ute i kylan och det verkade inte bekomma dem något och jag som stod och frös medan jag väntade på att min deltagare red, ibland kan en halvtimma kännas så väldigt lång.

måndag 8 november 2010

Trädgårdsbok!

Var på loppis i herrljunga för några veckor sedan och då hittade jag denna fina trädgårdsbok för endast 40 kr och det kan man ju inte bara gå förbi utan att köpa. Jag hoppas på att jag ska kunna få lite inspiration till hur jag kan göra i trädgården och kanske lite hjälp med vad för slaggs växter och framförallt vad för växter jag redan har :) Kan ju inte hålla på och ringa Mamsen och pappsen varje gång jag undra hur en planta ska skötas eller vad den heter :) Kanske jag kan kolla i denna nu under vintern så att jag kan sätta fart nu i vår :)

I denna bok finns
*råd på hur man sköter växterna.
*Skapa en bra grundplan för trädgården
*Trädgårdens växter
*Trädgårdsrummet
*Nyttoträdgård
Så jag tror nog allt att jag kan få en del hjälp av den :)

lördag 6 november 2010

Min Clown!

Igår fick de klä ut sig på munkegården i fristad och då klädde min dotter ut sig till clown :) skönt att de inte var till häxa eller något annat skumt :) Hennes kompis Natalie var oxå en likadan clown och det är Natalies mamma som hjälpt dem att sminka sig och även sytt kläderna.

Idag har vi varit och tänt ljus på kyrkogården. vi var vid min farmors grav. Har aldrig fått äran att lära känna denna kvinna som varit endel i att jag faktiskt blev till, men tror jag varit vid hennes grav nästan varje allahelgonakväll och tänt ett ljus till hennes minne. De flesta av min släkt är ju inte begravda här i min närhet så det ljus jag tänder vid farmors grav får även symbolisera de andra i min släkt. Tanken är väl ändå att man skänker de döda en tanke.
Det är så vackert när mörkret har lagt sig och det är så många ljus tända.

fredag 5 november 2010

Blooming friday - Besökare!

Tänkte göra ett försök att hänga på detta trevliga sätt att blogga med blooming friday som Roses and stuff har startat. Här kommer mina stapplande steg:
Detta är ju kanske inte en besökare man vill ha i sin trädgård men den var så söt när den tittade på mej med sina bedjande ögon.

Denna lilla söta fåglen hade flugit rätt in i rutan så den var lite omtumlad. vi höll ett vakande ögon på den så att inte grannens katter skulle komma och ta den.

Och den här lilla krabaten hade satt sig i motorutrymmet på Kais mc, kanske hade den velat åka med oss? men vi flyttade på den innan vi startade Mc


torsdag 4 november 2010

Var hos Mamsen och pappsen idag!

Kai jobbade över och Rebecka var hos mina föräldrar, så då åkte jag dit och hälsade på dem oxå. Hösten har verkligen tagit fäste och tror nog att vintern snart knakar på.

Men det fanns fortfarande blommor i blom. Har de vaknat upp förtidigt? eller vill de inte släppa greppet om den gångna sommaren?

När jag kom dit så satt de och tittade på film från när Rebecka var liten. Oj vad vi skrattade åt hur de höll på som små. Det var full fart på dem och nu har de blivit så stora. Rebecka tyckte att jag såg ut som en liten flicka på den tiden :) ja de kanske jag var för det är ju närmare 16 -17 år sen som de filmerna var ifrån. Och vad Mamma och Pappa var unga :) tur de har åldrats med charm :) Ja det gäller att ta vara på tiden för den kommer ej tillbaka:)

onsdag 3 november 2010

Igår tisdag!

På tisdagar är jag med en tjej från jobbet på ridning, det är inne på 4H gården i Borås. Vi hade verkligen tur för det var uppehåll hela tiden:) Dom har ingen inomhusmanege så man rider utomhus hela tiden. Hade nog blivit inställt om det varit som idag. Idag har det verkligen stormat och åskan mullrade. Det har verkligen varit inomhusväder.

måndag 1 november 2010

Fyrar!

Har egentligen inte medvetet samlat på just fyrar :) har bara blivit att jag köpt en fyr om jag sett någon på loppisar:) inte så jätte många ännu men det kommer nog fler. I Hanneles bok-paradis (bloggen som finns här vid sidan om) har Hannele samlat på böcker med fyrar. Det tycker jag är häftigt. Hennes blogg är en fin blogg för bok älskare.




Vad samlar ni på???