lördag 31 juli 2010

Städ hjälp!

Idag har Katrin varit så snäll och duktig att hon städat här på nedervåningen:) Hennes uppgift är att sköta tvätten här hemma och det har hon oxå gjort idag :) hon är så himla duktig.
Många Kramar till min Katrin.

torsdag 29 juli 2010

film på när Rebecka rider:)

Älgen!!!

På vägen hem idag :)

Denna fjolårs kalven stod precis jämte vägen, den mumsade och åt, han verkade inte bry sig om något. Den stod bara ca 4 m från vår bil, vi stod där en bra stund och tittade på den. Vilka ståtliga djur de är, "skogens konung"




onsdag 28 juli 2010

Härliga veckor på jobbet :)

De har varit 2 jätte bra veckor på jobbet :) vi har haft väldigt kul (man vi har haft mycket jobb med att ordna så att allt klaffar ) Ni som inte vet vad jag jobbar med så är det ett dagcenter för förståndshandikappade. Ett jobb jag tycker är jätteroligt. Visst är det både fysiskt och psykiskt tungt men de vägs upp av de som är roligt som nu tex har vi gjort en utflykt varje dag. Här är en bild på utsikten vi hade idag:) där jag står och tar bilden ligger en grillplats som vi brukar gå till och fika vid och ibland har vi till och med ätit lunch här. (grillat korv)

Detta är en väldigt rofylld och skön plats. vi har sett både Älg och rådjur här på mossen.
Så visst har jag ett skönt jobb :)

tisdag 27 juli 2010

MC och Natur!

Här om dagen skrev jag att man kommer så nära naturen när man åker hoj:) Idag var det naturen som kom nära hojen :)





Kanske den lilla fjärilen ville åka snål skjuts :)

Måndagen den 26 Juli

Igår var jag och lämnade en sak till Rebecka vid stallet, då passade jag på att ta några foton på henne när hon red :) tog och filmade det oxå men fick inte in det på bloggen så bilderna får duga så länge. Ser riktigt härligt ut när hon rider. Det var länge sen jag gjorde det nu.


Efter att jag varit där åkte jag hem och dit kom även Josse och hennes kille. Rebeckas kille var oxå där och fixade med min moppe som Rebecka ska köra lite med innan hon ska ta MC kort. Jag ställde mej vid grillen och grillade hamburgare till oss alla :) de var gott :)Rebecka kom hem och åt och Katrin var oxå hemma.



söndag 25 juli 2010

En dag med regn!

Idag har det verkligen regnat hela dagen :) det har nog inte varit ett enda uppehåll. Men jag tror att naturen njuter av att få detta vatten :) allt får så fin färg, det blir så vackert i naturen.



lördag 24 juli 2010

hair to day gone tomorrow!



Kai fick sitt hår klippt hos sin frisörska Mycket hår var det som försvann :( men men det är lättare på sommaren ha lite kortare hår :) och särskilt i hjälmen.

Charmen med att åka MC!

Man kan åka och hälsa på sina föräldrar :) men framförallt Man kommer så nära naturen jämfört med bilen :) Man hör väl kanske inte så mycket men man får dessa luktupplevelser. Vi körde förbi en som klippte gräset och då kände man genast den lukten. Eller när man kör förbi en jasminbuske som är i blom :) vilka dofter underbart :) eller när någon tänt grillen :) Man ser även så mycket som tex djur och natur.
Det är även skönt att känna vinden (Nu är ju inte jag någon som vill åka fort men lagom fort är skönt)
Men man kan även få motorproblem som inträffade mej idag :) trodde jag körde dåligt men de visade sig att det var något fel på hojen så fick lämna den hos morsan och farsan och åka bakom Kai hem. De blir att vi får åka och hälsa på dem kanske på måndag efter jobbet för att se om vi kan fixa den eller så får Kai köra den hem






torsdag 22 juli 2010

Vist är det härligt med fiske.








Dessa bilder är tagna i tisdagskväll när vi var iväg och fiskade. :) vi fick ingen fisk men det är alltid så ro fyllt att fiska ändå. De är klart Katrin fick massa ris på kroken hela tiden :)

Ett höst projekt!

Har en massa fina gamla bestick som inte är något värda i pengar, bara i sin skönhet och fina mönster. Har funderat länge nu, ja faktiskt i flera år, på att göra något med dem. Frågan var ju bara vad. Men har en lite plan på att göra ett vindspel som jag kan hänga i äppleträdet. Har faktiskt redan fått hål borrade i dem, men nu gäller det att få ihop den och sätta upp den. de får bli ett projekt som jag ska göra när man inte kan greja i trädgården eller köra mc :)

onsdag 21 juli 2010

Halva veckan redan gjord!

Jaha då har man redan jobbat en halv vecka:) dagarna på jobbet har bara rusat iväg. Det är ju skönt. Vi har haft jätte kul på jobbet, Fotat och varit på utflykter mm. Jag har fått lära mej en del om hur man ska tänka när man tar kort för att få dem bra :) Har ju bara tagit kort på människor utan att tänka på bakgrunden, men vill man få till det så finns det mycket att tänka på. och sen har vi (min jobbar kompis, jag har suttit och försökt hjälpa till) jobbat en del med att redigera bilderna på jobbet och gjort olika Collage, det är kul. Så jag har fått lära mig av henne hur man ska tänka och gå tillväga.

Efter jobbet kom Kai och Alex och hämtade mej, vi skulle köra hem Alex till Limmared. När vi ändå körde dit ut så svängde vi in till Sexdrega så att jag kunde lämna Rikards iphone där till honom, han är ju hos pappa nu i någon vecka. När vi lämnat av Alex i Limmared tog vi vägen till Gällstad och där ifrån till Ulricehamn (där gjorde vi ett stop och köpte lite dricka till oss) De kom världens regnskur när vi var vid affären i Ulricehamn så vi fick vänta tills den var över sen åkte vi till Timmele och in där mot Älmestad, det var blött på vägen så det skvätte så jag var alldeles genomblöt, sen åkte vi till Od (igen:) ) och sen hem. Denna resa blev ca 12 mil (ni kanske förstod att jag övningskörde :) vad annars.

tisdag 20 juli 2010

Körde till jobbet idag!

Idag fick jag övningköra till jobbet :) efter jobbet åkte vi till Rångedala sen till Nitta och därifrån till Ulricehamnsvägen och bort mot Annelunds hållet och vi svängde av vid Od, där tog vi en lite paus och sträckte på benen. Här är ett kort när vi var i Od. Alex var oxå med oss. Han orkade inte åka med och köra mej på morgonen men han kom med när Kai hämtade mej på jobbet.

Mycket ut och åka nu :)

söndag 18 juli 2010

Åktur med hojen!

På förmiddagen fick jag träna att bromsa, åkte fram och tillbaka vid såget (de var ingen som jobbade där idag) Vi körde Rikard till sin pappa på eftermiddagen och när vi kom där ifrån så tog vi en åktur. Vi åkte till Annelund där ifrån till Od och sen till borgstena och hem. Det är en liten runda på ca 4 mil (fast för mej som är ovan känns de ganska långt :) ) Har långt kvar innan man kan säga att jag kan köra :) svårt med växlarna idag. Men var uppe i 70 för jag fick i 4 och ville inte börja krångla med att växla ner :)
Tror jag tar bilen till jobbet imorgon så får vi se om jag övningskör på tisdag till jobbet :)

lördag 17 juli 2010

Semestern är slut :(

Nu är min semester slut, Kai har 1 vecka till (jag har oxå det men inte förrän om 3 veckor) men men de bilder ni ser nu är vad jag har tittat upp i när jag suttit och läst i min bok nu under semestern:) kan man ha det skönare??? tror inte det. Har suttit och njutit av en bra bok och ett underbart väder. Haft mitt äppleträd som tak och sol skydd. Boken jag läst ur heter Kryptan och författaren heter Kate Mosse. En spännande bok som hoppar från 1800 talets slut till nutid. ännu har jag inte hunnit till slutet men över halva boken så tycker jag den får en 8 av 10 :) men smaken är ju olika :)



Josse och Boffe ska ut och fiska :)

Här letar de efter mask :)

Katrins ros!

Förra våren när Katrin fyllde 15 år köpte vi en en liten ros till henne, när sommaren var närmare så planterade vi ut den och i år så har den öppnat årets första blomma på den :) och visst är den vacker :)

fredag 16 juli 2010

Åska!


Nu har de varnat om att de ska bli åska länge men här i Borgstena blir det minsann inte någon åska :( vi som skulle vilja se ett vackert åskväder:( men vill man slippa åskan så flytta till Borgstena :)

igår var Mamma o Pappa här!

De hade med sig lite växter som vi planterade de syns kanske inte så mycket här på bilden :) de som kanske syns mer är att Rikard har börjat klippa ner syren häcken. förhoppnings vis ska den bli lite tätare än vad den är nu :) vi kommer nog inte få några syren blommor där nästa år :( men hoppas att det kanske ska blomma näst nästa sommar.



Vi fick besök av igelkotten!


Idag var spik framme mitt på dagen :) han är för söt där han ligger och kurar ihop sig :)

första färden med hojen ute på vägen :)

Vi åkte bort till Od ungefär och vände :) min första tur på hojen utanför trädgården :) de var jätte kul. vi såg ett litet rådjurskid ut med vägen.

Katrin var med oss ute och åkte :) hon satt bakom Kai och det är hon som tagit korten :)

torsdag 15 juli 2010

skräddare!


När vi var med Carina och Fiona vid abborresjön såg vi massor av skräddare. Det är ju en spännande insekt :) och vilket namn :) skräddare! varför och hur har den fått de namnet???
Vi undrade ju vad den heter på Engelska och fick ju leta upp det på nätet. och Denna insekt har många namn :) det namn som fastnade av dennes engelska namn är "Jesus bugs" och de är ju ett lite roligt namn efter som den går på vattnet som det sägs att Jesus gjorde :)

Nattligt besök :)

När vi kommit hem från Göteborg fick vi besök :) detta måste vara spikes baby :) så liten och söt.



Tripp till Göteborg.

Igår så körde vi ner Kais syster Carina och hennes kompis Fiona till säve flygplats som ligger lite norr om Göteborg. Nu var det dags för dem att åka hem till London. Kanske de snart kommer igen.

Hår gör de en sista om packning innan de lämnar in sina väskor :)

Efter att de gått in åkte vi ner till havet för att se solnedgången. det var så fina mönster i bergen och fina vyer över havet.





Solen gick ner i ett molntäcke (kanske därför det regnar idag? eller är det för att jag ska slippa vattna :) ) Det var i alla fall väldigt vackert där vi va´

Ja så här hette den lilla badstranden :)

Vi avslutade vår lilla utflykt med att ta oss ett nattligt dopp vid Tämta beach. det var uppfriskande tror kl var ca 23.00

tisdag 13 juli 2010

Clematis "president"

Ser ut som jag tagit kortet sent på natten :) men de var bara det att blixten gick på. Så här ser min clematis ut nu sen den fått lite vatten och jag tror nog att den växt lite oxå:)
Här under finns även närbild av min moster och hennes man. Man ska ju inte tacka för en blomma men jag tackar för besöket här hos oss, många kramar :)






Från engelska till finska

Vi hade besök av Kais syster Carina och hennes kompis Fiona, de båda bor i England. Kais mamma var oxå med till oss. Vi tog med dem upp till abborresjön där vi fikade.


De satt även på min hoj.

Sen fick de åka en sväng i trädgården med kai



Sen när Rebecka kom från jobbet åkte vi (jag, Kai, Katrin och Rebecka) till Mamma och Pappa och sa hej då till min moster som åker hem till Finland imorgon.